היתר בנייה

ניווט מהיר

בנייה של מבנה כלשהו, ללא קשר למהות או לשימוש הייעודי בו היא תהליך מורכב שכולל כמה וכמה שלבים. יתרה מכך, מדובר בשלבים שכל אחד מהם חייב להתבצע בעיתוי מסוים ויש שלבים שיש להם עיתוי ספציפי לביצוע. כמו כן, יש גם לא מעט אישורים שצריך להשיג לאורך הדרך, אישורים שיתקבלו מאנשי מקצוע מומחים או מרשויות כאלה ואחרות של המדינה או של הרשות המקומית. אחד מהם הוא היתר בנייה. היתר הבנייה, כשמו כן הוא, זהו היתר לבצע את הבנייה כפי שהלקוח רוצה או מעוניין וההיתר יינתן לאחר שאנשי מקצוע הכינו את השרטוטים והתוכניות הדרושות וקיבלו עבורן אישור.

 

מתי אפשר לקבל את היתר הבנייה?

כל בקשה נבדקת ונבחנת לעומק. חשוב מאד שאנשי מקצוע יבחנו את התוכנית, יוודאו שכללים או חוקי בנייה מיושמים הלכה למעשה ושהתקבלו כל האישורים מטעם גופי הביטחון והצלת החיים. אחד מהאישורים האלה יתקבל מרשות הכיבוי וההצלה לאחר בדיקה של יועץ בטיחות אש ולאחר שהוגשה תוכנית כיבוי אש מסודרת למבנה העתיד לקום ומנהל אתר העבודה יידע איך לשלב בבנייה את כל התשתיות הנדרשות לכיבוי אש. דבר זה נכון בעיקר למבנים עסקיים או מסחריים אך חשוב מאד לתת את הדעת לנושא זה שיש בו כדי להציל חיים במבנה בשעת שריפה. הכנת התוכנית לכיבוי אש וקבלת אישור על עדכנותה והתאמתה למבנה הן שלבים מקדימים לקבלת היתר הבנייה.

 

החשיבות והמשמעות

בישראל אפשר להיתקל בלא מעט מבנים שנבנו בצורה פיראטית וללא קבלת היתר הבנייה כנדרש בחוק. מכאן שיהיה מדובר במבנים שיתכן ותישקף סכנה למי שישהה בתוכם ואין זה מומלץ. לא מעט אנשים מקצוע מתחום הבנייה והשיפוצים מחפשים כל דרך לקצר דרכים, לחסוך כסף ורק רוצים שהמבנה יהיה מוכן לשימוש כמה שיותר מהר. אין זה מומלץ ומדובר בהתנהלות שהיא גם מסוכנת וגם לא חוקית. הדרך הנכונה היא לקבל את האישור לאחר ביצוע כל הפעולות המקדימות כפי שדורשת לשון החוק ותוך כדי קבלת שירותים וביצוע פעולות מצדם של אנשי המקצוע.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם:

תפריט נגישות