בנייה ירוקה הפכה להיות מאוד פופולרית במהלך השנים האחרונות, בין היתר בשל הצורך הסביבתי המובהק וגם בזכות היעילות יוצאת הדופן שלה. אמנם, גם כאשר מדובר בבנייה ירוקה – עדיין נצטרך למצוא פתרונות איכותיים ויעילים שיאפשרו לנו לשים קץ למטרד היונים. אז איך עושים זה ומאיפה בכלל מתחילים? במאמר הבא החלטנו להציג לכם שילוב של פתרונות אקולוגיים וסביבתיים כאשר מדובר בתכנון של מבנים חדשים.
החשיבות של מציאת פתרון ירוק וידידותי
כאשר אנחנו רוצים לבצע הרחקת יונים בצורה יעילה יש לנו שתי מטרות עיקריות – למנוע את האפשרות שהיונים יחזרו ויקננו, וכמובן גם להרחיק אותן באופן ידידותי וירוק, כך שחלילה לא נפגע בהן וכתוצאה מכך לא נלכלך את המרפסת שלנו. אין שום צורך לפגוע באותן יונים על מנת להשלים את מלאכת ההרחקה, ובטח שלא נרצה לפגוע בהן בצורה שאף תיצור שאריות לכלוך במרפסת השמש שלנו.
הרחקת יונים – אז איך נעשה את זה?
- חסימה – אם היונים מתחילות לחדור ספציפית אל עבר אזור מסוים שהן לא אמורות להיות בו, כמו עליית הגג שלנו או בכלל מסתור הכביסה – נצטרך לחסום את האפשרות שלהן לעשות זאת. נוכל לצורך העניין להשתמש ברשתות, בקוצים וכדומה. חשוב להדגיש כי עדיף תמיד להשתמש ברשתות איכותיות, גם בגלל שהן פתרון יעיל יותר וגם בגלל שהן לא מזיקות ליונים. רשתות פוליאתילן או פלדה יהיו בחירה מצוינת.
- הפחדה – לא תמיד צריך לחסום את אזורי הנחיתה או לצמצם אותם – לפעמים מספיק להרתיע את היונים. נוכל לשם כך להציב דחליל שנראה כמו עוף דורס באזור אליו היונים מגיעות בדרך כלל. כאשר היונים מבחינות בדחליל, הן מבינות שיש להן "תחרות" על הטריטוריה, ואילו אותו עוף דורס שהן בטוחות שהן רואות עלול להרתיע אותן. במקרים כאלו יונים מיד יחפשו מקום אחר לקנן בו. ניתן גם להרתיע יונים עם מכשיר אולטראסוני ייחודי, שהוא בעצם מייצר צלילים מיוחדים שדוחים את היונים ואינן נעימים להן. אל דאגה – הצלילים האלו אינן נשמעים לאוזן האנושית.