היתרי בנייה – חשוב שתדעו

ניווט מהיר

במידה ויש ברשותכם שטח והגיע הזמן לבנות בו בית או שאולי אתם מעוניינים לערוך שיפוץ מאסיבי, חשוב שתדעו שאתם צריכים להוציא היתרי בנייה שבלעדיהם לא תוכלו להתחיל בתהליך הבנייה בפועל. למעשה, בענף הבנייה קיימת שורה רחבה של היתרים שונים, בין אם מדובר על תקן בנייה ירוקה, תקן 1045 וכיוצא בכך, בעוד כי כל היתר מספק את האפשרות לבצע משהו אחר. על כן, במטרה לעשות לכם מעט סדר בנושא, ריכזנו עבורכם למאמר הבא מספר דגשים שחשוב להכיר בנושא.

 

רגע, מה זה היתרי בנייה?

 

היתרי בנייה, אשר נקראים גם רשיונות בנייה, הם למעשה כתבי רישיון אשר מספקת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה במגוון רשויות ברחבי מדינת ישראל, על פי חוק התכנון והבנייה. זאת בעוד כי היתרי בנייה ניתנים בהתאם לזכויות הבנייה המפורטים בתוכנית המתאר אשר רלוונטית לכל סוג של קרקע. נוסף על כך, היתרי בנייה ניתנים גם במצבים של שינוי מקרקעין, שיפוץ וכן גם במקרים של הריסת מבנה. במרבית המקרים, את הבקשה לקבלת ההיתר תאשר רשות הרישוי, במידה ולא מדובר על בקשה או כוללת בתוכה הקלות מגוונות או לחילופין שימוש חורג, מה שמעלה את הצורך בקבלת האישור מטעם הוועדה המקומית. אל היתרי הבנייה מצורפים מסמכים נלווים כדוגמת תוכניות המבנה, מפת מדידה, תמלול הבקשה ועוד אישורים רלוונטיים. כמו כן, ההיתר מכיל בתוכו מידע חשוב נוסף, כדוגמת הפרטים המלאים של מגוון הגורמים אשר אחראים לתכנון וביצוע הפרויקט. 

 

כמה זה יעלה לכם?

 

העלות עבור הוצאת היתר בנייה נוטה להשתנות על פי מספר גורמים שונים כמו היקף הפרויקט, סוג הפרויקט וכיוצא בכך. למעשה, התהליך כרוך בתשלום למספר גורמים מגוונים במהלך הדרך, בין אם מדובר על אדריכל, יועצים, אינסטלטורים, מודדים, לתשלומי אגרה עבור הרשויות וכן הלאה. על כן, כאשר מדובר על בנייה של בתים פרטיים בשטחים יחסית גדולים, טווח המחירים נע בין 70 ל-100 אש"ח. אולם כאשר מדובר על שיפוצים ותהליכים פשוטים יחסית, המחיר יורד בהתאם כמובן. 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם:

תפריט נגישות